Volg de ondergang van de Titanic via live-tweets

Volg de ondergang van de Titanic via live-tweets

Op 15 april in 1912 zonk het onzinkbare schip de Titanic toch nog na een aanvaring met een ijsberg. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van deze dramatische gebeurtenis heeft de The History Press uitgever een Twitter account in het leven geroepen die dag voor dag, uur na uur en minuut na minuut de schokkende ontwikkelingen van deze historische gebeurtenis gaat tweeten: @TitanicRealTime. Totdat het schip zinkt natuurlijk.
Het verhaal van de Titanic is denk ik wel bij iedereen in grote lijnen bekend, daar hebben Leonardo DiCaprio en Kate Winslet wel voor gezorgd. In het kort kwam het erop neer dat het schip een unieke bouw had, door gebruik te maken van gescheiden compartimenten, waardoor het onzinkbaar geacht werd. helaas, een aanvaring met een ijsberg scheurde de wand over meerdere compartimenten open en et schip zonk alsnog. Daarbij nam het bijna alle opvarenden en bemanningsleden mee; 1.517 slachtoffers vielen te betreuren.
Het @TitanicRealTime account zal via tweets de belangrijkste gebeurtenissen via de hoodrolspelers tweeten. Zo kan de kapitein niet wachten tot hij eindelijk het ruime sop mag kiezen:
#captain Exactly a month now before Titanic?s journey begins, I cannot wait to see her completed and on the ocean!
? TitanicVoyage (@TitanicRealTime) March 10, 2012
En de ingenieur is overtuigd van haar constructie:

#engineering In her construction, Titanic really has benefited from the experience we gained from working on Olympic.
? TitanicVoyage (@TitanicRealTime) March 10, 2012

De officier is ondertussen nog erg onder de indruk van de grootte van het schip:
#officer It is only now we begin to understand Titanic?s true scope ? 882ft long and 92ft wide!
? TitanicVoyage (@TitanicRealTime) March 10, 2012
Het is niet voor het eerst dat historische gebeurtenissen via Twitter verteld worden alsof ze op dít moment plaatsvinden. Eerder al werd de Tweede Wereldoorlog getweet alsof het live plaatsvond en zelfs de Bijbel kreeg een live verslag.
Bron: TheNextWeb ©Twittermania @Hermaniak